top of page

Over mij

Uiting geven aan je belevingen, je gevoelens weergeven op je eigen manier, is een groot voorrecht als je dat mag en kan. Het is fijn als je een middel vindt om je te uiten. Ik ben blij opgegroeid te zijn in een gezin waar het op zoek gaan naar deze middelen als "grootste goed" werd beschouwd.

Vrij werk - acryl op doek

Ik heb mijn draai gevonden met het maken van acryl schilderijen op doek. Ik voeg structuren toe omdat ik dan meer inhoud kan geven aan mijn gevoel en mijn beleving. De structuren zorgen voor een gelaagdheid, een dieptewerking en een trilling in kleur op het netvlies. Ze zorgen voor een blijvende boeiende werking waardoor je steeds weer geraakt wordt.


Ik leg vast wat ik voel en beleef. Soms realistisch, soms wat meer abstract, maar altijd met de zichtbare werkelijkheid als uitgangspunt.
Het water en de zee zijn de elementen voor mij die een onuitputtelijke bron van inspiratie vormen. Ze zijn meestal herkenbaar en gevoelsmatig aanwezig in mijn schilderijen.

 

Graag werk ik met een thema, wat zich leent om uitgediept te worden. Meestal dient het thema zich als vanzelf aan.
Zo heb ik in de afgelopen jaren gewerkt aan:

"Uit stenen groeien" "Persoonlijkheden"

"Verbaast U niet, verwondert U slechts"

"Stromingen" "Grenzen" "Het goede leven"

"Staketsels" en andere thema's  (zie fotoalbum)

Vrij werk - aquarellen

In de zomer trek ik erop uit om in het landschap te tekenen. De schilderskist behoort tot de standaarduitrusting in de vakantie. Onderweg bij de mooiste plekjes neem ik de tijd om in het landschap of op straat te gaan zitten en leg ik vast wat ik zie en beleef.


Ik ga op zoek naar de essentie van een landschap, streek of stad en leg dat vast. Eerst in snelle schets met potlood, daarna geschilderd in een aquareltechniek.


Het zijn compositie, kleur, figuren, de sfeer op straat die veel over een bepaalde streek zegt. Het is overal anders. Door er letterlijk midden in te gaan zitten, door waar te nemen en weer te geven voel je de dynamiek van de plek. Het spel van de wolken, het spel van licht en schaduw, vorm en kleur is steeds weer anders en steeds weer een verrassing. Het wordt vastgelegd in het moment van de dag.

Opdrachten

Ook werk ik in opdracht. Voor heel veel mensen heb ik al speciale items vastgelegd. Dat kan in acryl op doek maar ook in aquarel op prachtig handgeschept papier of gewoon in balpen.

bottom of page