top of page

Oerol & andere belevingen

Prentenboek voor volwassenen.

Het terugbrengen van jezelf naar een natuurlijke snelheid. Het terugvinden van het intensieve kijken en weergeven in een tijd waarin snelle communicatie en gejaagdheid de boventoon voert. Het zoeken naar momenten van rust en ontspanning door te tekenen en te schilderen. Een betere grip krijgen op hetgeen je ziet en beleeft, door te lezen, te kijken, te zien. Even betere beleving van tijd vinden, zonder het gevoel te krijgen dat de tijd door je vingers glipt. Ilse neemt je mee in haar wereld om je eigen deur naar een wereld, waar verwondering nog telt, open te doen.

Ilse vroeg zich af, nadat ze veertig jaar gewerkt had als docent beeldende vorming, of er een manier was om alle dingen die ze belangrijk vind in haar leven te bundelen en te komen tot een overzichtelijk geheel in de warboel van dingen die ze vast wil leggen. Want vastleggen is haar ding. Of het nu om schilderijen gaat, tekeningen, collages, foto’s, film, verslagen, gedichten, recepten, wetenswaardigheden over het land en de streek en de teksten uit de logboeken die ze had bijgehouden tijdens omzwervingen en vakanties met de zeilboot “Hardebolle”. Ze wilde het vastleggen in een boek, wat voor iedereen toegankelijk is. Gemakkelijk leesbaar. Veel te kijken, te zien en te ontdekken.

Oerol cover Ilse van Loo.jpg

Info & bestellen

Dit is het eerste resultaat wat in de vorm van een boek, tot stand is gekomen. Al jaren had ze geroepen: het eerste wat ik ga doen, als ik niet meer werk, is naar Oerol gaan. Roepen is een, doen is twee. In 2017 was het zover. Voor dat ze het wist, kwamen de tekeningen al weer op papier. Van de tekeningen maakte ze collages samen met de foto’s. Schilderijen, aquarellen en gedichten uit de herinneringen aan Terschelling die bijdroegen aan het gehele verhaal werden toegevoegd. Zo kreeg het boek Oerol en andere belevingen vorm.


Alle belevingen zijn vakkundig bij elkaar gezet in een lay-out, waardoor het boek meer is geworden dan een leesboek alleen. Het is ook een lust voor het oog, op zich al kunstwerkje, een prentenboek voor volwassenen.

Wilt u een voorbeeld bekijken van enkele pagina's uit het boek? Klik dan hier (PDF).

Verkooppunten

ISBN/EAN: 978-94-6345-300-4

Prijs: € 17,95 excl. verzendkosten.

Het boek bestellen kan via www.deboekenwurm.nl onder vermelding van titel, naam en adres, of mail mail@deboekenwurm.nl.

Via De boekenwurm.nl op Bol.com

Via www.boekenbestellen.nl (Pumbo)

En bij diverse boekhandels:

Goes: Paard van Troye Goes
Goes: De Koperentuin
Middelburg: De Drvkkery
Zierikzee: boekhandel de Vries

Book_Mockup_06.jpg
bottom of page